Asbestsanering

Vanaf 1 januari 2023 is Kwakkel Asbest BV onderdeel van Kwakkel BV.  Wij adviseren, begeleiden en dragen zorg voor de uitvoering en afwikkeling van het gehele saneringstraject. Wij staan borg voor verantwoorde, maar zeker ook een kostenefficiënte sanering van uw asbest.

Asbest dient vakkundig en veilig te worden verwijderd, volgens de meest strenge richtlijnen en regels. Als SC-530 gecertificeerd bedrijf voldoet Kwakkel Asbest BV hieraan. Voorafgaand aan de sanering dient iedere locatie te worden geïnventariseerd, waarna een sloopmelding kan worden gedaan of een sloopvergunning in bepaalde situaties worden aangevraagd. Wij stellen in overleg met u de planning op voor het uitvoeren van de werkzaamheden. Minimaal twee werkdagen voor de startdatum doen wij de melding van de werkzaamheden bij diverse instanties en stellen het bijbehorende werkplan op. Na afloop van de sanering verzorgen wij de administratieve afwikkeling van het uitgevoerde werk.

De kracht van de combinatie is uw voordeel!

Wat is asbest?

Asbest is een verzamelnaam voor een groep mineralen met een vezelachtige structuur. Het is gemakkelijk te winnen, eenvoudig te bewerken en bestand tegen hoge temperaturen. Daarom werd het in het verleden veel gebruikt in de bouw en bij industriële processen.

Het kan voorkomen in allerlei materialen, van golfplaten tot pijpen en van vinylvloerbedekking tot oude huishoudelijke apparaten. Maar hoe herken je asbest? Dit kan soms lastig zijn, want het materiaal is niet altijd zichtbaar. Daarom is het verstandig om bij twijfel een expert in te schakelen.

Als je vermoedt dat er asbest aanwezig is in jouw woning of bedrijfspand, is het belangrijk om hier zo snel mogelijk iets aan te doen. Asbest kan namelijk ernstige gezondheidsschade veroorzaken. 

Bij Kwakkel Asbest BV zijn we gespecialiseerd in het veilig en vakkundig verwijderen van asbest. Wij werken volgens de SC-530-norm en hebben jarenlange ervaring op het gebied van asbestsanering. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en een vrijblijvende offerte. Samen zorgen we voor een veilige en gezonde leefomgeving.

Gevaarlijk?

Het is belangrijk om goed op te letten of er asbest aanwezig is in oudere gebouwen of materialen. Als u bijvoorbeeld gaat klussen in een oud huis, is het verstandig om eerst te laten onderzoeken of er asbest aanwezig is. Zo kunt u voorkomen dat er vezels vrijkomen en voorkomen dat u uw gezondheid in gevaar brengt.

Kwakkel Asbest BV helpt bij het verwijderen van asbest op een veilige en professionele manier. Het is absoluut niet aan te raden om zelf aan de slag te gaan met het verwijderen van asbest, omdat dit grote risico’s met zich meebrengt.

Zorg er daarom altijd voor dat u een specialist inschakelt voor het verwijderen van asbest. Bij Kwakkel Asbest BV bent u aan het juiste adres voor een veilige en professionele asbestsanering. Wij zorgen ervoor dat het asbest op een verantwoorde manier wordt verwijderd, zodat u en uw omgeving geen risico lopen.

Asbest herkennen

Wilt u er zeker van zijn dat een bepaald materiaal asbest bevat? Neem dan contact met ons op! Onze experts kunnen u helpen bij het bepalen of er asbest aanwezig is in uw gebouw of woning. Asbest werd vroeger veelvuldig gebruikt in bouwmaterialen, zoals golfplaten van cement. Het kan zich daarom nog steeds bevinden in, op en rondom oudere gebouwen en woningen, bijvoorbeeld als dakbedekking of vloerbedekking of in technische installaties.

Als u twijfelt of een materiaal asbest bevat, is het beter om het zekere voor het onzekere te nemen. Onze deskundigen kunnen u verder helpen met de juiste adviezen en oplossingen om asbest veilig te verwijderen en de gezondheidsrisico’s te minimaliseren. Neem gerust contact met ons op!

Neem snel contact met ons op!

Kwakkel Asbest B.V.

Teslastraat 4

8263 CC Kampen

T: 038-202 05 03

E: info@kwakkelasbest.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Naam
Bedrijfsnaam*
Gewenste werkzaamheden*
Locatie werkzaamheden*
Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.